Konsumentvägledaren Johan Sundberg går i pension

2 september, 2015 i Allmänt

Hans arbetskamrater kallar honom ”professor Baltazar”.Anledningen är att han går precis som professorn, med händerna på ryggen, när han funderar. För oss andra i Luleå är han Johan, konsumentvägledaren. Redan i gymnasiet prenumererade han på Råd&Rön. Nu går han i pension. Det skriver Norrbottens-Kuriren, som träffat honom innan han slutar 11 september. – Jag läste för att bli konsumentvägledare, det var ett mål för tio års halvtidsstudier. Det var inget jag halkade in på. berättar han. – När jag gick i gymnasiet så prenumererade jag på Råd&Rön. Jag var intresserad av samhällsfrågor. Som 25-åring bestämde jag mig: Nu ska jag börja läsa på universitetet. Jag hade tänkt att jag skulle jobba med samhällsvägledning, lite grann med det som kallas för medborgarkontor i dag. 1968 fanns inte medborgarkontor, men konsumentvägledare fanns, säger han. Johan Sundberg säger också att det finns ”vansinnigt många fler skojare nu än tidigare”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.