Efter kritiken – här är Spotifys nya integritetspolicy

7 september, 2015 i Tele- och internet

Nu förtydligar Spotify hur mycket av din information du delar med dig, och vad den används till, skriver TechWorld. Den information du måste dela med dig av är, förutom personuppgifter och ip-adress, en lista över musiken du lyssnar på samt sensorinformation från telefonen. Det sistnämnda betyder i praktiken att Spotify behöver känna av om du håller telefonen i vertikalt eller horisontellt läge, och att den behöver känna av om du rör på dig för att kunna använda löparläget. Frivilligt är att dela med sig av information om din specifika plats, dina bilder, dina kontakter och din mikrofon. För att Spotify ska få lov att hämta den andra typen av uppgifter måste appen fråga uttryckligen om den får tillgång till exempelvis bilder. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.