Ingen tar ansvar för stulet paket

8 september, 2015 i Handel, Konsumenträtt

Vi shoppar allt mer på nätet men rättigheterna är få om något går fel när paketet ska levereras,skriver P4 Sörmland. Eskilstunabon Åsa köpte en kjol på Ebay och paketet blev stulet vid ett inbrott på Hemköp Smeden i Eskilstuna, där 60 paket stals. Enligt Åsa förklarade Postnord att hon inte kunde göra en reklamation, eftersom det inte var hon som var kund. Kunden är säljaren och bara kunden kan göra en reklamation. – När jag hör av mig till hon som jag har köpt kjolen av, som bor i Hongkong, är hon inte ett dugg intresserad av att lösa det med sitt postkontor. Hon menar att det var här det hände, så det är jag som ska göra reklamationen. Det innebär att jag står utan både kjol och pengar. Hemköp hänvisar till Postnord. Lena Jansson, konsumentombudsman på Postnord och tycker att man ska reklamera, men när det gäller ersättning så är det avsändaren som är ansvarig. – Det grundar sig i en internationell överenskommelse i världspostfördraget att det är avsändarlandet som ersätter avsändaren. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.