Ica-butiken stoppar Icas egna grädde

9 september, 2015 i Handel, Livsmedel

Ica-handlaren Thomas Persson bestämde sig i somras för att visa stöd för de svenska mjölkbönderna. Nu slutar hans butik sälja Icas egna grädde, skriver Aftonbladet. Grädden av Icas egna märke som säljs i avlånga kartonger med skruvkork är importerad från Österrike. Därför väljer nu ett antal butiker bort grädden för att stödja svenska mjölkbönder. Reaktionerna har varit enorma på sociala medier. Ett inlägg på butikens facebooksida har på ett dygn fått över 7 000 ”gilla”-markeringar. Inom Icas centrala organisation anser man att det läggs lite väl mycket fokus på just Icas grädde. Dan Jacobson, färskvaruchef på Ica, menar att de ligger före många av konkurrenterna när det kommer till ursprungsmärkning. – Vi tycker att det ska vara transparent när konsumenten väljer vad de ska ha. De produkter som är svenska har en svensk vimpel på, säger han till Aftonbladet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.