Svenska storföretag utsatta för avancerade miljonbedrägerier

9 september, 2015 i Bedrägeri

Ett utstuderat bedrägeri som riktar sig mot stora multinationella företag sprider sig över världen. Även svenska storbolag har utsatts för bedrägeriet, skriver SVT Nyheter. Ett antal svenska storbolag har utsatts för mångmiljonbedrägeriet, där någon påstår sig vara en högt uppsatt chef eller verkställande direktör inom företaget. Bedragaren mejlar eller ringer till företaget och säger att han befinner sig utomlands på viktiga möten och därför snabbt måste ha pengar för att avsluta en affär. – Bedragarna har gjort ordentlig research och kan alla viktiga namn inom det företag som de lurar eller försöker lura, säger polisens utredare Jan Olsson vid NBC. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.