Vattenkaoset: Så gäller försäkringarna

9 september, 2015 i Konsumenträtt

Ersättningen till de drabbade villaägarna från försäkringsbolagen kan variera stort. Det beror på vilket bolag eller variant av försäkring du väljer, skriver NA. För att en villaägare ska få ersättning för översvämningsskador från sitt försäkringsbolag krävs att vattnet kommer in genom en öppning i huset – källarfönster, dörrar, ventiler etcetera. Försäkringen gäller också om vatten trycks upp via avloppet. Däremot får man som regel inga pengar om vattnet kommer in i huset genom taket eller på grund av dålig dränering. En nedsättning av ersättningen görs alltid av skadorna på det som kallas ytskikt, det vill säga väggar och golv. – Trägolv skrivs av i en takt, keramikgolv i en annan, säger Peter Stark, jurist på Konsumenternas försäkringsbyrå. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.