Många vill äta ekologiskt men råvarorna räcker inte

10 september, 2015 i Livsmedel, Miljö

Svensk livsmedelsindustri har problem att tillgodose efterfrågan på ekologiska livsmedel. Det säger chefsekonom Carl Eckerdal på branschorganisationen Livsmedelsföretagen och pekar på en i vissa fall permanent brist på eko-råvaror, skriver SR Ekot. Av de 70 företag inom livsmedelsindustrin som svarat på en enkät, utskickad till 140 företag av Livsmedelsföretagen pekar 75 procent på en brist på ekologiska råvaror – betydligt fler än för ett år sedan. Åtta av tio företag försöker nu bredda sitt ekologiska sortiment enligt Livsmedelsföretagen och vart tionde företag siktar på att helt gå över till ekologiskt sortiment. Samtidigt tar det 2-3 år för en jordbrukare att ställa om till ekoodling. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.