Ica-bluffen kan tömma hela ditt konto

11 september, 2015 i Bedrägeri

Polisens bedrägericentrum går ut med en brådskande varning på Facebook efter att bedragare registrerat en bluffsida i Ica:s namn på det sociala nätverket i försök att lura till sig pengar. Hittills ska ett brottsoffer ha fått sitt bankkonto tömt, skriver Metro. Bedragaren har skapat sidan Ica Tavling och skickat medelande till matkedjans Facebook-följare om att de vunnit pengar. De ska bara uppge data från sina bankdosor för att få ut sin vinst. – Bankkontouppgifter är högst personliga, de är aldrig användbara för någon annan än personen som har kontot. Man ska alltid vara skeptisk till sådana här meddelanden och aldrig gå på dem. Inga företag skickar någonsin ut dem, säger Anders Olofsson vid polisen nationella bedrägericentrum. Vid 16:30-tiden är sidan borttagen. Till artikeln >>
– Tittar man på konversationerna så ser vi att de är dåligt översatta till svenska, så det är sannolikt någon slags liga som agerar utanför Sverige som opererar mot svenskar, säger Jan Olsson på NBC till SVT Nyheter. En kvinna blev av med 90 000 kronor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.