Varnar för 4onetelekom

14 september, 2015 i Handel, Tele- och internet

En teleoperatör som ljuger för att lura över kunder till sig. Det är konsumentkontorets uppfattning om 4onetelekom, det senaste i raden av oseriösa företag som har dykt upp, skriver Bohusläningen. Företagaren Björn Carlsson i Uddevalla har bestridit de fakturor och påminnelser han fått. – Jag har ljudinspelning på samtalet med säljaren, och inget om det vi kommit överens om är på fakturan, säger han. Nu är han orolig för att få en betalningsanmärkning. 4onetelekom är flitigt förekommande i anmälningar till bland annat Konsumentverket och konsumentkontoren i landet. Hos konsumentverket finns 20-talet diarieförda anmälningar från mitten av maj till 1 september i år, om bland annat negativ avtalsbindning av telefoni och vilseledande marknadsföring av telefoni. – Det här är en operatör som ljuger för att lura över kunder till sig. De hittar på en story, ofta att det är problem med den nuvarande operatören, säger Kristian Bäckman, konsumentvägledare på Uddevalla kommun. Han menar att företaget främst riktar in sig på personer som har ett inaktivt företag, ofta en jord- eller skogsbruksfastighet. Han rekommenderar att man bestrider fakturan via mejl och begär ut ljudinspelningar av samtalet med försäljaren. Är inspelningen inte komplett eller otydligt ska man bestrida avtalet. Har företaget inte informerat rätt har man ett års uppsägningstid. 4onetelekom svarar på tidningens frågor: ”Vi känner inget intresse av att behöva försvara oss mot avtal som våra kunder frivilligt ingått i. Våra kunder är välkomna att kontakta oss själva om dom har frågor eller funderingar kring sina avtal.” Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.