Zalando snuvade på 175 miljoner kronor i bedrägerier

14 september, 2015 i Bedrägeri

Den tyska e-handelsjätten Zalando, med familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik som största ägare, har åkt på en rejäl ekonomisk smäll. Bakgrunden är att Zalando vid årsskiftet luckrade upp sin kundkontroll vilket innebar att fler personer fick klartecken för att handla på faktura, skriver Breakit.se. Det utnyttjades av kriminella, som under falska namn och adresser beställdes stora mängder varor från Zalandos sajt. Bedrägerierna har skett på flera av Zalandos marknader men merparten av fallen härrör från tysktalande länder. Enligt Zalandos uppskattning i senaste kvartalsrapporten handlar det om nästan 175 miljoner kronor (18,5 miljoner euro). Bedrägeriet är sannolikt det största som skett någonsin i e-handelsbranschen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.