Nätfiskare försöker blåsa Blocket-kunder

15 september, 2015 i Bedrägeri

”Du har blivit utvald av Blocket.se att delta i vår snabba och enkla undersökning – klicka här. I gengäld belönas du med 900 kronor”, heter det i ett mejlutskick. En ren bluff, varnar Blockets kundsäkerhetschef, skriver GP. – Vi kontaktar aldrig våra kunder via mejl, sms eller telefon för att samla in kontouppgifter och inloggningsuppgifter, säger Thomas Bäcker. Blocket har historiskt haft en del problem med nätfiskare som på olika sätt utnyttjar varumärket för att lura människor. – Sedan ett drygt halvår tillbaka arbetar vi med en extern leverantör för att motverka nätfiske. Nu ser vi tydligt att problemet med nätfiske minskar och det här senaste fallet är ett bra tillfälle att testa våra rutiner, säger Thomas Bäcker. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.