Se upp för falska profiler på sociala medier

15 september, 2015 i Bedrägeri

Även om falska profiler i sociala medier kanske varit förhållandevis harmlösa, och ibland direkt underhållande, kan de ställa till problem för såväl företag som privatpersoner. Det skriver F-secure i ett pressmeddelande. Under sommaren har exempelvis en rad personer som jobbar på olika säkerhetsföretag, och deras kontakter, fått kontaktförfrågningar via LinkedIn. Alla har varit från en Jennifer White som uppges arbeta på något som heter Security Talent Acquisition. Företaget fick en egen profil och flera andra anställda lades upp för att ge ytterligare trovärdighet. Dessutom skapades Twitter-konton för en rad av personerna. Alla profilerna visade sig falska, namnet påhittade och fotografierna tagna från andra profiler på olika nätverk. Syftet var okänt, men det kan ha rört sig om en hacker som sökt uppgifter. Uppmaningen blir – tänk på vem du accepterar som vän och vem du faktiskt följer i sociala medier. Acceptera inte nya kontakter av bara farten. Vet du inte vem det egentligen är och har du få eller inga gemensamma vänner – avvakta. Till pressmeddelandet >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.