Ny poliskampanj ska minska åldringsrånen

17 september, 2015 i Bedrägeri

Nu drar polisen och flera pensionärsorganisationer igång en kampanj i hopp om att minska de så kallade åldringsrånen. Det gäller främst bedrägerier mot äldre som ökat rejält på senare tid, skriver SVT Nyheter. – Ett av de vanligaste brotten mot äldre är att gärningsmännen kommer åt koder, bankkort och liknande, säger Ditte Westin vid Polisens nationella bedrägericenter. Nu har Polisen haft ett kampanjmöte med flera pensionärsorganisationer, organisationer med totalt närmare 900.000 medlemmar. De äldre ska få information om kriminalitet vid till exempel studiecirklar och kyrkobesök. I den strategi som polisen arbetat fram mot åldringsbrotten finns bland annat information om hur man ska bete sig vid bankomater, vid konstiga telefonsamtal och när okända knackar på dörren och ber att få komma in. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.