Vill varna för nya Postnord-bluffmejlet

17 september, 2015 i Bedrägeri, Varningar

Förre IT-teknikern Kjell, 72, öppnade ett mejl som han trodde kom från Postnord. Men avsändaren hade en annan, lömsk avsikt, skriver Expressen. – När jag klickade på länken krypterades varenda fil på datorn, berättar han. – Nu kommer jag inte åt någonting. Jag väntade en postförsändelse med en detalj till en bordsskiva från Postnord. Så jag trodde att mejlet hade med den försändelsen att göra, berättar han. Kjell uppmanades att gå in på en hemsida och betala 1000 dollar för att få datorn upplåst. Anne Jiremar på Postnord berättar att de lagt upp en varning på sin hemsida. Till artikeln >>

1 svar på Vill varna för nya Postnord-bluffmejlet

  1. Hej råkade klicka oxå på länk.Startade virus scan och har återställt datorn till en tidigare pterställningstidpunkt.Ser ingen förändring och hittar ej någon RAT fil Nätet utdraget. Vad ska göras? Ser normal ut.