Bilfrågan: Måste jag betala 300 kronor extra vid varje tankning?

18 september, 2015 i Motor

”Efter service på min V50 DRIVe 1,6 säger Volvo att jag måste tillsätta additiv varje gång jag tankar. Vad har jag som konsument för rättigheter?” Vi Bilägare svarar, skriver tidningen. Bilägaren har bara kört 1460 mil om året i snitt sedan bilen köptes 2009. Volvo skriver i sitt svar: ”Volvo rekommenderar den som kör korta sträckor eller inte kör mycket alls och därför tankar sällan (varje kvartal eller ändå mer sällan) att fylla på ett additiv vid varje tankning. Om man inte gör detta kan körbarhetsproblem uppstå, då det finns en risk att dieselbränslet kan oxidera. Oxideringen kan uppstå när biodieselinnehållet i bränslet åldras och flagor och beläggningar bildas”. Vi Bilägare menar att man nog får finna sig i detta – problemet är inte ovanligt i de bilar med 1,6-liters dieselmotor, som byggdes fram till maj månad 2010. I sitt partikelfilter har de en tillsats för bättre förbränning men som kan reagera med biodieseln och ge fällningar. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.