Dussintals lurade av falsk Blocket-annons

18 september, 2015 i Bedrägeri

Omkring 30 personer har lurats av en falsk annons om uthyrning av en lägenhet i Linnéstaden, skriver GP. – Jag började gråta när jag såg alla människor som stod här utanför, säger Stefan, vars identitet kapades och lägenhet lades ut för uthyrning förra veckan. – En granne hade sett annonsen så jag var lite förvarnad när det plötsligt dök upp tio personer här. En timme senare kom det tio personer till och några kom vid halv tio på kvällen. Det var säkert runt 30 personer, säger Stefan. Bland dem som kom fanns flera ungdomar med sina föräldrar, och flera personer som åkt långväga ifrån. Bedragaren hade talat med sina offer på telefon och utgett sig för att vara militär från Stockholm. Han var vältalig och ville ha 5 900 kronor i förskottshyra, inbetalt till ett konto på Nordea. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.