Pensionsmyndigheten varnar för fula försäljningsmetoder

21 september, 2015 i Bedrägeri, Ekonomi, Handel

Pensionsmyndigheten har på senare tid fått in flera samtal där konsumenter luras till att genomföra ett fondbyte i premiepensionen genom att uppge ett mobilt bank-id, skriver Hallå konsument. Bland annat ska försäljare ha använt sig av argument som att börsen är på väg att rasa och att ett fondbyte därför är ytterst nödvändigt. Observera att man aldrig ska lämna ut uppgifter som exempelvis ett mobilt bank-id. Då kan förvaltaren få tillgång till premiepensionskontot. Görs då transaktioner kommer de att ses som behöriga och som kund har man då inte rätt till ersättning. Lämnar man ut ett mobilt bank-id så kan man också bryta mot det avtal som man ingått i tillsammans med banken. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.