Dina rättigheter vid inställd U2-konsert

22 september, 2015 i Konsumenträtt

Under söndagen ställdes en U2-konsert i Ericsson Globe i Stockholm in på grund av hotad säkerhet. På inrådan av polisen utrymdes arenan och konserten kunde aldrig genomföras. Istället flyttas U2-spelningen till tisdag 22 september, skriver Hallå konsument. Har man en biljett till konserten som skulle varit i söndags, men inte vill eller har möjlighet att gå på tisdagens ersättningsspelning, så kan biljetten återlösas. För de biljettköpare som haft kostnader för exempelvis tågbiljetter och hotellnätter, kan man vid ett inställt eller flyttat evenemang ha rätt att kräva ersättning i form av skadestånd. Om och i vilken utsträckning man har rätt till skadestånd beror bland annat på vad som orsakat att evenemanget ställts in eller flyttats. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.