Varnar för bluffmejl från Skatteverket

8 oktober, 2015 i Bedrägeri

Mejlet ser ut att komma från Skatteverket och mottagaren uppmanas lämna uppgifter för att få sin skatteåterbäring. I själva verket är det ett bluffmejl som polisen nu varnar för, skriver Expressen. – Det är ofta varianter av gamla teman där utseendet på mejlen är ganska likt. Anledningen till att vi går ut så snabbt med det här är för att varna, och undviker någon att klicka på det så blir vi glada, säger Anders Olofsson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericenter. Ser det ut att komma från en myndighet eller ett företag? Dessutom ska man kolla hur webbadressen ser ut. Även om man i det här fallet hänvisar till Skatteverkets riktiga sida längst ner i brevet så är det bara en rökridå, då det är bluffadressen som man klickar på om man ska ha tillbaka pengar. Skatteverket påpekar att de aldrig begär uppgifter via mejl – vilket också är ett sätt att upptäcka om mejlet är falskt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.