Skulle hämta ut paket – blåstes på 4 000 kronor

12 oktober, 2015 i Bedrägeri

Mannen trodde att han var på väg att lösa ut ett paket. I själva verket höll han på att bli blåst på 4 000 kronor, skriver ÖA. – Inte funderade jag så mycket på att det kom ett mejl om paket. Jag tänkte att det kanske berodde på att de inte kunde dela ut paketet, av någon anledning, berättar han. Han fortsatte att följa anvisningarna på skärmen. Men när det skulle till att hämta en fraktsedel så ville det sig inte längre. – I stället skrev jag ut själva mejlet och åkte för att hämta ut paketet. Men det fanns inget paket att hämta ut, visade det sig. När mannen kom hem upptäckte han att datorn hade startats om, och bland annat bokföring och bilder blivit krypterade. Mannen följde anvisningarna för hur han skulle återställa informationen, och betalade 4000 kronor i bitcoins. – Till 95 procent återställdes det jag hade haft. Det resterande har jag lyckats laga själv. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.