Debatt: Stoppa de kriminella telefonförsäljarna

16 oktober, 2015 i Bedrägeri

17 företag i telefonförsäljningsbranschen skriver i en debattarikel i Aftonbldet efter tidningens artiklar om 118700 och Riksdelen att de vill ha ett krav på inspelning av hela försäljningssamtal. ”Nu är det dags att politiken tar sitt ansvar och inför förslaget från branschorganisationer om krav på inspelning av hela försäljningssamtal som ska tillgängliggöras för både köpare och säljare. Aftonbladets granskning visar på problemet med att kriminella kan få det att låta som att en kund tackat ja till ett erbjudande genom att bara spela upp en väl vald del av samtalet. Likaså vore skriftliga, tydliga och enkla bekräftelser av ingångna avtal där det tydligt framgår vad som har avtalats och hur konsumenter får tillgång till det inspelade samtalet en fördel”, skriver man. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.