50 000 kronor i ersättning för svartmögel på huset

19 oktober, 2015 i Konsumenträtt

En kvinna från Östhammar har krävt en kvarts miljon i ersättning hos ARN, efter att hela husfasaden blivit full av svartmögel efter att hon målat huset med den färg en handlare rekommenderade. Det skriver P4 Uppland. Två år efter målningen var både fasad och fönsterbågar mögliga, och kvinnan krävde handlaren på drygt 250 000 kronor i ersättning för de extrakostnader hon haft. Handlaren försvarar sig med att den information han fått om färgen från tillverkaren var felaktig. Enligt ARN är det dock handlaren som bär det köpsrättliga ansvaret för fel i varan. Men eftersom den offert kvinnan visat upp inte är tillräckligt specificerad för att hon ska kunna få hela den ersättning hon krävt. Istället får hon nöja sig med 50 000 kronor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.