Lånesajten Trustbuddy i konkurs

19 oktober, 2015 i Ekonomi

Allt sedan bolagets nya ledning upptäckt ”allvarliga oegentligheter” i Trustbuddys lånehantering har aktien varit handesstoppad. Nu nasöker Trustbuddys styrelse om konkurs. Situationen bedöms vara så allvarlig att det inte går att driva verksamheten vidare, rapporterar DI Digital. Trustbuddy var mitt uppe i en nyemission när oegentligheterna upptäcktes i förra veckan. I och med utredningen fick kapitalanskaffningen avbrytas. ”Vi gör det för att försäkra oss om att det blir en ordnad och rättvis process. Oegentligheterna som begåtts är så komplexa att det är svårt att skilja från resten av verksamheten. Eftersom bolaget inte har några pengar är det enda sättet att få till en strukturerad process att sätta bolaget i konkurs”, säger bolagets vd sedan en månad, Philip Mikal. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.