250 kronor – för att få öppna bankkonto

20 oktober, 2015 i Ekonomi

250 kronor. Så mycket skulle det kosta att bara undersöka om det var möjligt att få ett bankkonto, skriver NA. Tidninegn skrev igår om att det blivit svårare för invandrare att få ett vanligt bankkonto. Bankerna håller med om att problemet finns men att det inte bara gäller nyanlända, utan att nya hårdare bankregler gör det svårare för alla att öppna ett konto. En man som nyligen fått uppehållstillstånd och personnummer krävdes på 250 kronor av Handelsbanken i Kopparberg för att de skulle pröva om han kunde få konto. Fick han inte skulle han inte få tillbaka pengarna. Ulf Rydstedt är jurist på Konsumenternas bank- och finansbyrå. Han bekräftar att det blivit svårare för vissa grupper, som nyanlända och hemlösa, att öppna ett bankonto, trots att man i Sverige har laglig rätt att få ett konto i en bank. – Ja, det här är ett problem och det här är något som vi också har tagit upp i vår verksamhetsberättelse, säger han. Jag tycker att myndigheterna har all anledning att lyfta den här frågan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.