Dålig tillsyn på äventyrsbad

20 oktober, 2015 i Hälsa

Var tionde dödsolycka bland badande barn sker i äventyrsbad. Nu vill Konsumentverket öka säkerheten och skärpa riskmedvetenheten hos både anläggningar och föräldrar, skriver TT. Under året har ett 30-tal äventyrs- och upplevelsebad kontrollerats. Tillsynen gjordes utifrån den vägledning som Konsumentverket tagit fram. – En av de erfarenheter vi dragit är att det till viss del är en omogen bransch. Några är exempelvis osäkra på hur de ska göra riktiga riskanalyser. En del saknar bra underlag kring var tillbuden inträffar. Man förstår inte att olycksfallsrapporter är en viktig del av riskanalysen, säger Maria Lindstedt, utredare vid Konsumentverket. Ett problem är också när föräldrar inte har koll på sina barn. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.