Se upp med fonder som byter förvaltare

21 oktober, 2015 i Ekonomi

Det är förvaltarens förmåga att välja rätt bolag som skapar mervärdet i de aktivt förvaltade fonderna som gör skäl för sitt namn och inte bara skuggar index. Eftersom avkastningen är så starkt förknippad med förvaltarens skicklighet gäller det att vara uppmärksam på förändringar – och vara beredd att ompröva sitt köpbeslut, skriver Privata Affärer. – En fond som byter förvaltare gör en nystart, säger Privata Affärers fondskribent Sofia Ullerstam. Några aktuella exempel är Handelsbanken Tillväxtmarknad, Nordea Rysslandsfond och Länsförsäkringar Fastighetsfond, som samtliga bytt ut sina förvaltare i år. Du gör bäst i att kolla upp den nya förvaltarens historik från tidigare fonder och om det blir några förändringar i inriktningen på förvaltningen, skriver tidningen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.