Skattesmäll väntar oäkta bostadsrättsföreningar

27 oktober, 2015 i Ekonomi

Om du bor i en oäkta bostadsrättsförening kan du åka på en rejäl skattechock vid årsskiftet. Då slopas nämligen avdragsrätten, skriver SVT Nyheter Stockholm. En oäkta förening innebär att fastigheten har fler kommersiella lokaler än bostäder. En oäkta förening har ofta låga avgifter. Det ser skatteverket som en bostadsförmån som måste beskattas. Förmånsvärdet är skillnaden mellan vad det kostar att hyra motsvarande hyreslägenhet. Men då har lättnadsbeloppet funnits som minskar skattekostnaden och det är alltså det avdraget som försvinner vid årsskiftet. – I vår förening innebär skatteeffekten en motsvarande avgiftshöjning på mellan 70 och 84 procent, vilket blir rätt mycket såklart, säger Roland Blomgren, ordförande i en oäkta bostadsrättsförening på Kungsholmen i Stockholm. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.