Ny EU-regel ökar skyddet vid köp av paketresor

28 oktober, 2015 i Handel

På tisdagen antog Europaparlamentet en ny lag som innebär att paketresor köpta på nätet kommer få samma skydd som de resor som köps hos vanliga resebyråer. Det skriver Konsument Europa. Rent konkret innebär det tydligare information innan ett köp om det är ett resepaket och att så kallade sammanlänkade researrangemang där konsumentens uppgifter överförs mellan olika aktörer eller en andra beställning görs inom 24 timmar ska betraktas som ett paketerbjudande. Konsumenten får också rätt att avboka och få pengarna tillbaka om priset på resan stiger med mer än åtta procent innan avresedatumet. ”Svårförutsedda” händelser som naturkatastrofer och terrorattentat inträffar på resedestinationen ska också ge möjlighet att avboka. EU-länderna har nu 2,5 år på sig att införliva reglerna i nationell lag. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.