FBI rekommenderar att betala ransomware

30 oktober, 2015 i Bedrägeri

FBI rekommenderar nu den som drabbats av gisslanprogram och inte har en backup att betala bedragarna, skriver TechWorld. – Så bra är ransomwaren. Ärligt talat så råder vi ofta folk att bara betala lösensumman, säger Joseph Bonavolonta som är ansvarig för FBI:s cyberbrottsavdelning i Boston. Svenska myndigheter vill inte gå lika långt som FBI. Det utfärdas inga rekommendationer om att betala, men samtidigt har de svårt att ge alternativ för de som drabbats. – Om du sitter och har en dator som är helt krypterad då finns det egentligen ingenting man kan göra utom att betala, men som myndighet rekommenderar vi inte att man ska betala, säger Robert Jonsson som är ställföreträdande chef för Cert-se. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.