Kände magikern: Seanser är bedrägeri

30 oktober, 2015 i Bedrägeri

De använder sig av liknande metoder. Den ene säger sig kunna komma i kontakt med de döda, den andre är tydlig med att han duperar människor, skriver EK. – Jag ser mig som en förmedlare av information. Jag försöker etablera kontakt med de som inte lever längre, säger Jörgen Gustafsson, känd från tv-program som ”Det okända” och ”Förnimmelse av mord”. Han säger att de som är skeptiska gör ett tankefel, och är rädda. John Houdi arbetar som magiker och komiker. Han står också listad på föreningen Vetenskap och folkbildnings kontaktlista över skeptiker. – Det är väldigt många magiker och mentalister som blir skeptiker. Genom vårt yrke så får vi inblick i hur lätt det är att dupera människor genom att använda enkla tekniker, säger han. – En skeptiker som jag vill inget annat än att ändra min åsikt. Därför ber vi dessa självpåstådda medium att testa sig. Om de kan upprepa det de gör flera gånger under kontrollerade former så skulle jag vara den första att ändra mig. Problemet är att de inte kan det. Kan de inte fuska får de inga ”resultat”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.