Lurendrejeri på nätet skrämmer

30 oktober, 2015 i Bedrägeri

En undersökning från IT-säkerhetsföretaget Sentor visar att oron för att råka ut för lurendrejeri på nätet ökar, skriver Dagens Handel. Av de över 1000 svarande i undersökningen menar 25 procent att de är rädda att någon ska lura dem att lämna ut information om exempelvis kontonummer. Störst är oron bland unga i åldern 16-29 år där hela 38 procent säger ja på frågan om de oroar sig för att bli lurade. – Vi ser i vår övervakningstjänst hur antalet bluffmail ökar i omfång och det syns att bedragarna har blivit bättre på att lura mottagarna. Idag är det betydligt svårare att särskilja ett bluffmail från ett legitimt mail, säger Sentors vd Anders Söderström. Han varnar för att de ser allt fler försök att infektera mottagarens dator med ett utpressningsvirus som krypterar innehållet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.