Taxichauffören: Så lurar vi dig på pengar

30 oktober, 2015 i Bedrägeri, Handel

Metro har pratat med Ulf som började köra taxi 1966. Här avslöjar han hur oärliga förare gör för att lura kunder på pengar. – Många är ouppmärksamma och lätta att lura, säger han. Han känner igen metoden som Metro rapporterade om tidigare, med kontokort som byts ut när kunden inte har uppsikt, men han nämner också flera andra som han vet förekommer. – På taxametern kan man addera fast pris, så om du vill lura en kund kan du alltså lägga på önskat belopp. Men man ska nog inte lägga på så extremt mycket för om kunden tittar på taxametern så syns det ju. Han säger också att kunder blir lurade genom att fel så kallat attribut används, alltså en förinställd prisnivå som baseras på olika saker. Och det är inte helt lätt att veta om detta sker. En annan metod är att chaufförer i stora bilar använder sig av den dyrare storbilstaxan trots att det inte är avtalat. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.