”Förbjud telefonförsäljning av finansprodukter”

2 november, 2015 i Ekonomi, Handel

Efter SvD:s avslöjande om att finansiella rådgivare ibland inte ens har gymnasieutbildning riktar nu Sveriges konsumenter stark kritik mot konsumentskyddet, skriver SvD. – Det är helt oacceptabelt att det är så låg nivå på det här området. Konsumentskyddet måste skärpas rejält, säger Jakob König, finansexpert på Sveriges Konsumenter. – Det råder vilda västern och en helt oacceptabel hetsjakt på konsumenter. De befinner sig i ett underläge eftersom de har svårt att bedöma de erbjudanden de får, säger han och menar att konsumenter är i underläge även hos stora banker. Att konsumenter erbjuds dyra och dåliga avtal som de fått av rådgivare är en grundläggande problematik i hela branschen, menar han. – Vi vill se ett förbud mot telefonförsäljning av finansiella produkter. Och säljare, för det är vad det handlar om, ska inte få kalla sig för rådgivare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.