Alla blev blåsta på lyxväskan

2 november, 2015 i Bedrägeri

Kvinnan behövde pengar och sålde en lyxväska på nätet. Många betalade och blev blåsta på pengarna. Väskan såg de aldrig röken av, skriver GP. Torsten Jaeckel jobbar med bedrägeriutredningar och är förvånad över att de som lockats till annonser på seriösa sajter som Blocket och Tradera samtidigt inte följer deras rekommendationer. – Det står helt tydligt vilka betalfunktioner som är säkra och vilka en köpare bör undvika, säger han och uppmanar till att aldrig betala direkt till ett bankkonto. – Fråga er själva om priset är rimligt och be att få se på varan. Ring eller maila till säljaren och be att få komma och titta, råder Torsten Jaeckel. – Får du i det läget tveksamma svar av olika slag och som leder till att det är svårt att få se eller hämta varan så var skeptisk, mycket skeptisk. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.