Ligor med falska jackor kan vara tillbaka

9 november, 2015 i Bedrägeri

Jackligorna är tillbaka – det påstår i alla fall en anonym tipsare, skriver UNT. ”De dyker upp med jämna mellanrum”, svarar Uppsalapolisen. 2013 rapporterade tidningen om bedragare som erbjuder främlingar att köpa skinnjackor. Då ska de ha befunnit sig på parkeringsplatser vid stora köpmarknader i Boländerna. Säljarna ska ha sagt att de är representanter för ett exklusivt klädmärke och precis har besökt en klädmässa. Skinnjackorna ska då vara varuprover som kan säljas till ett billigare pris, för att säljarna ska slippa ta med sig dem tillbaka på flyget, till bland annat Italien. – Ibland är det jackor, ibland om andra märkeskläder, motorsågar eller något annat, och så heter de något som är väldigt likt ett annat känt märke, säger Lisa Sannervik, Uppsalapolisens presstalesperson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.