Swedbanks sajt nere efter attack

9 november, 2015 i Bedrägeri

För andra gången på kort tid drabbades Swedbank på fredagen av en överbelastningsattack och sajten låg nere. Alla banktjänster fungerade dock, enligt presskontakten Claes Warrén, skriver CS. Till artikeln >>
Han tar på sig överbelastningsattacken som gjorde att Swedbank.se var nere under hela gårdagen. Nu säger sig samma hackare ha slagit till mot Nordea. Bankens startsida var offline i flera timmar i dag, skrev Aftonbladet i lördags. Till artikeln >>
Sedan en tid har flertalet större webbplatser i Sverige drabbats av denna typ av internetrelaterad utpressning, skriver bedrägeriexperten Peter Forsman. Så kallade överbelastningsattacker, DDos, går enkelt att köpa av krimiminella nätverk med botnet, ett nätverk kapade datorer. Hur många som betalat för att slippa fler attacker eller hur många som anmäler till polis är det ingen som vet, påpekar Forsman. Vad man vet är dock att det skett flertalet utpressningsförsök och attacker de senaste månaderna, och att offret i efterhand sagt att det rört sig om ”tekniska problem”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.