Arla stoppade högre betalning till mjölkbönder

11 november, 2015 i Livsmedel

40 öre extra per liter till bönderna. Det föreslog mjölkbönder inom Arla för Arlas ledning för att få ekonomin att gå ihop bättre. Men förslaget stoppades av ledningen, skriver Uppdrag Granskning. I dag går de flesta Arla-bönderna över en krona back på varje liter producerad mjölk. – Vi hade velat ha det som ett svenskt marknadstillägg, ett nationellt marknadstillägg. Det hade blivit en helt annan situation på våra gårdar, säger Bibbi Johansson, mjölkbonde utanför Trollhättan. I ett internt brev till ägarna skriver ordförande Åke Hantoft: ”Styrelsens ståndpunkt i denna fråga är också tydlig: det är inte rätt väg att gå i Arla. En röst, ett mjölkpris tillhör de mest grundläggande principerna i vårt kooperativ.”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.