Debatt: Företagarna vill se krafttag mot bluffakturor

7 december, 2015 i Bedrägeri

Vi måste ta ett gemensamt krafttag mot bluffakturor och andra bedrägerier, skriver Företagarna i Sydöstran. Bedrägeriverksamheten omsätter flera miljarder kronor årligen. Det är pengar som istället för att gå till Sveriges välfärd i form av skattepengar, istället hamnar i fickan hos kriminella. Därför är bluffakturor inte bara ett hot mot drabbar företagare utan även samhället i stort. Företagarna tycker att bluffakturor måste prioriteras och utredas grundligt. Det är viktigt att brottet grovt fordringsbedrägeri införs, på så sätt skulle polisen slippa att förhöra många företagare som utsatts för bedrägeri av samma person. Istället skulle det räcka att förhöra några få företagare och resten av brottsoffren skulle kunna ingå som en bilaga. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.