Experter varnar: Bedrägerierna på nätet kommer att öka

26 december, 2015 i Bedrägeri

Bedrägerier över internet har ökat med 40 procent under året och säkerhetsbranschen menar att det tyvärr inte blir bättre nästa år, skriver SVT Nyheter. Johan Jarl är säkerhetsexpert på företaget Trend Micro. Han säger att attackerna blir mer personligt inriktade nästa år. – Både privatpersoner och företag kommer att drabbas i större utsträckning jämfört med tidigare år, säger han, ovh pekar ut ransomware som ett av de största hoten. – Ransomware är en skadlig kod som du får in i datorn. Antingen via att du klickat på en bifogad fil i ett mejl eller att du klickat på en länk som någon skickat, säger Johan Jarl. Den skadliga filen som installeras krypterar alla filer på datorn, till exempel dina dokument, bilder och filer, och du måste betela för att låsa upp dem. Bästa skyddet är att göra säkerhetskopior på en annan hårddisk.

Kommentarsfunktionen är avstängd.