Debatt: Bluffakturor måste prioriteras

29 december, 2015 i Bedrägeri

I juletider brukar det inte bara vara bråda tider för tomten, utan även för blufföretag, skriver Företagarna i Trollhättan i en debattartikel i ttela. Fram till oktober 2015 hade fakturabedrägerierna ökat med drygt 11 procent jämfört med samma period föregående år. Det är allvarligt och Företagarna vill se ett krafttag mot bluffakturorna. Bedragarna är uppfinningsrika och ofta lägger de kraven på sådana nivåer att det till en början känns lättare att betala dem än att dra ärendet vidare och anmäla till polisen. Men att råka skriva på en bluffaktura kan bli en mardröm för företagare, risken är att kraven fortsätter att komma och bli allt dyrare. De företagare som bestrider fakturan och gör en polisanmälan möts ofta av en polismyndighet som inte har tid eller resurser att utreda brottet. För att komma tillrätta med problemet ser därför Företagarna att ärenden som innefattar bedrägerier och bluffakturor måste prioriteras och utredas grundligt. Det är också viktigt att brottsrubriceringen grovt fordringsbedrägeri införs. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.