Ökända bolag fortsätter lura företagare

30 december, 2015 i Bedrägeri

Nummerupplysningen och Bolagsupplysningen är två bolag drar på sig flest polisanmälningar om falska fakturor i Halland. Den som nappar på erbjudandet får betala tusentals kronor för att synas i en nystartad, okänd nätkatalog, skriver P4 Halland. Lena från Varberg är en av alla de småföretagare som fick ett utskick av Nummerupplysningen.se. Utskicket handlar om att uppdatera sina kontaktuppgifter och adress. Enligt Lena såg blanketten ut att komma från en myndighet och hon uppfattade det därför som en gratistjänst, fyllde i och skickade in blanketten. Kort därefter damp ett kuvert från Nummerupplysningen.se ner i Lenas brevlåda. Det innehöll ett bindande avtal på två år samt en faktura på 12.000 kronor. – I och med att det är ett erbjudande som det står där så har man prövat detta juridiskt. Åklagaren har funnit att det inte är ett brott och därmed finns det ingen anledning för polisen att utreda det heller, säger förundersökningsledaren Mats Hansson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.