GP: Så gick det sen

31 december, 2015 i Allmänt

Konsumentredaktionen har gått tillbaka till några uppmärksammade reportage från det gångna året och tagit reda på hur läget är i dag, skriver GP. et ökända företaget Jobform skickade räkningar och hotade med inkasso, men gick aldrig vidare när mottagaren struntade i kraven. Musikläraren i Östersund, som åtalas för att han försökte sälja sin gitarr som visade sig vara i det skyddade träslaget jakaranda, får vänta på sin dom. Målet har skjutits upp till februari. Anna, 75 år, fick kraftigt höjda telefonkostnader när hon sa ja till en säljare från bolaget Swedfone. Efter att vi skrivit om hennes fall backade bolaget delvis – men Anna sitter fortfarande fast i ett dyrt abonnemang. Jan Bertoft, generalsekreterare för organisationen Sveriges konsumenter, summerar året: På plussidan: reglerna för telefonförsäljning är på väg att stramas åt. På minussidan: hanteringen av personuppgifter på nätet är fortfarande en bortglömd fråga. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.