Allt fler sörmlänningar spärrar sin telefon

4 januari, 2016 i Handel, Tele- och internet

Drygt var tredje telefonabonnemang i Sörmland är spärrat mot säljsamtal, skriver EK. Möjligheten har funnits sedan 1999, och i dagsläget är 2,5 miljoner telefonabonnemang, av totalt drygt elva miljoner, anmälda till Nix spärrtjänst. Andelen sörmländska nix-abonnemang ökar också och enligt Nix är 30,5 procent av telefonabonnemangen i länet spärrade. Drygt 3 000 nya spärrar har upprättats bara sedan halvårsskiftet. – Det blev möjligt att spärra mobiltelefoner för ett knappt år sedan och det är den ökningen vi ser. Nya mobilabonnemang kommer till hela tiden. För en vecka sedan passerade andelen nix-spärrade mobiler de fasta abonnemangen, säger Jonas Edström, ordförande i den ideella föreningen Nix. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.