Avliden fick räkning för en vaccination

8 januari, 2016 i Handel

Lennart Jonssons mamma gick bort i maj 2013. Sedan dess har hon vaccinerats för influensa två gånger, enligt landstinget, skriver Norran. – Jag ringde till det nummer som stod på fakturan och berättade att hon var avliden. Jag frågade om de gräver upp lik och vaccinerade dem. De bad om ursäkt och lovade då att åtgärda detta, säger Lennart Jonsson om första räkningen som kom 2014. Strax innan jul 2015 var det dags igen. – Det står inte när vaccinationen ska ha utförts och det är konstigt att man inte har uppdaterat sina listor så långt efter att en person avlidit, säger han. Enligt Carola Degerman, verksamhetschef vid hälsocentralen, beror felet på den mänskliga faktorn. Det är kommunens sjuksköterskor som sköter vaccineringen på äldreboendena. De har lämnat in listor på patienterna till hälsocentralen som sköter faktureringen och där har Lennart Jonssons mammas personnummer funnits kvar. Någon annan person har fått mammans vaccinationsspruta. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.