Polisen varnar för ökända ”exporttricket”

20 januari, 2016 i Bedrägeri

Polisen varnar via Facebook om ett bedrägeri som drabbar den som säljer prylar på nätet. Bluffen går ut på att en köpare, ofta i utlandet, lurar till sig pengar av den som säljer. Det kan gälla allt från mobiltelefoner, kameror, gamla bilar eller möbler, skriver Expressen. – Ibland har det varit så att en person ringt och sagt att den vill ha en viss bil, en viss färg, och att den ska skickas till Belgien. Det kan det vara en Ikea-soffa, det ser vi mycket, säger Anders Olofsson, brottsförebyggare på Nationellt bedrägericenter. Oftast är man inte ute efter varan, utan vill lura säljaren att sätta in pengar för frakt och andra avgifter, vilka man lovar att betala tillsammans med köpeskillingen, skriver polisen i varningen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.