Iphone klarar inte svensk vinter

22 januari, 2016 i Allmänt

Smarta telefoner är känsliga mot kyla, och många fungerar sämre när det blir riktigt kallt. Värst är Apple, som inte ens lovar att telefonen ska klara lägre temperaturer än noll grader, skriver Råd & Rön. Kyla gör också skärmen skörare, så att den lättare går sönder. Olika tillverkare har olika rekommendationer för användningen av sina telefoner. Sonytelefoner klarar ner till minus tio grader. I Iphones villkor står det att telefonen inte ska användas i temperaturer under noll grader, vilket i stort sett omöjliggör användandet av Iphone i Sverige under stora delar av året. Råd & Rön har kontaktat Apple för att höra om de har någon kommentar till svenska konsumenter, vilka enligt Apples rekommendationer inte ska använda sina telefoner utomhus under vintern, men har inte fått något svar. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.