Veronicas identitet har varit kapad sedan 2014

22 januari, 2016 i Bedrägeri

Sedan sommaren 2014 har Veronica från Gävle utsatts för flera id-kapningar där någon försökt beställa saker i hennes namn. – I början blev jag jätteledsen. Men nu är jag bara arg, säger hon till Arbetarbladet. Första gången kontaktade hon företaget, avbeställde varorna, och fick numret till den som beställt. – Jag ringde och låtsades att jag var från företaget och skulle leverera varorna. Sedan frågade jag varför hon använt mitt personnummer. Då sa hon att att det blivit ett missförstånd. Sedan dess har det bara fortsatt. Hon berättar att hon spärrat sitt personnummer samt lämnat in en kopia av en av polisutredningarna till UC, Sveriges största aktör inom kreditupplysningar, strax före årsskiftet. Trots det tog hon emot en faktura från ett klädföretag så sent som i måndags. Enligt Veronica pekar det mesta mot att det är samma kvinna som ligger bakom bedrägerierna. Till artikeln >>
Se också GD:s längre artikel om Veronica >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.