Uppsala i topp gällande TBE-fall

27 januari, 2016 i Hälsa

Fästingburna TBE sprider sig i landet, något som får experter att efterfråga allmän vaccinering, skriver SVT Uppsala. Uppe i toppen ligger Uppsala län med 56 fall. Enbart i Stockholms rapporterades det fler fall. – Det finns en västlig spridning utmed Mälaren, nu finns rätt mycket fall i Västmanland och det har även kommit fall runt Örebro, säger Marika Hjertqvist, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten, till TT. Tomas Bergström, professor i klinisk mikrobiologi vid Göteborgs universitet, har i flera år propagerat för allmän vaccination mot TBE. – Det handlar inte om dödligheten i första hand, utan att så många får neurologiska skador och bestående men. Hittills har dock kostnaderna ansetts vara för höga i proportion till nyttan. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.