Säkerhetsluckan i ditt bank-id

28 januari, 2016 i Bedrägeri

Med en falsk fysisk legitimation kan bedragare skaffa ett bank-id i ditt namn i en annan bank än din – sedan har de fri åtkomst till dina konton, skriver Expressen. – Körkort borde inte vara godkänt som legitimation, det är så lätt att förfalska, säger Anders Olofsson på polisens nationella bedrägericenter. En svaghet, som öppnar för bedrägerier, är att kunden inte själv kan välja var den digitala legitimationen ska gälla. Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på IIS, skulle vilja se en möjlighet för kunderna att knyta sitt bank-id till den eller de banker man använder. Polisen har haft ett runt tio fall fram till början av 2015. – Det krävs en hel del av bedragaren och de förbättrade säkerhetsrutinerna har gjort det svårare, säger Olofsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.