Åttaåring köpte sportdryck – blev ”jättekonstig”

29 januari, 2016 i Hälsa, Livsmedel

Åttaårige Melwin köpte sportdryck på Netto i Kristinehamn. En stund efter att han druckit ur burken blev han dålig, skriver Värmlands Folkblad. – Jag förstod direkt att det var efter drycken, säger mamma Pia. – Jag blev rädd, arg och upprörd. Vi tog med burken och åkte till affären. Jag sa att min son köpt drycken och att jag tyckte att det var konstigt att de sålde till barn. De flesta andra affärer har åldersgräns 15 år. De skyllde på att det varit väldigt stressigt, bad om ursäkt och sa att de skulle ta upp det med chefen för att se om de kunde vidta några åtgärder. Nettos huvudkontor säger man att man följer Livsmedelsverkets rekommendationer. – Det finns ingen lag som säger att det är förbjudet, varken här eller i Danmark (Netto är danskägt). Enligt Nettos huvudkontor får inte en enskild Nettobutik införa åldersgräns eftersom allt sådant styrs från huvudkontoret. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.